Yüksekte Çalışma Hattı

forka

Administrator
Yönetici
Ülkemizde yürürlükte olan yönetmeliğimize göre; inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine göre 4 metreden, iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine göre yerden 3 metreden yüksekte çalışma alanı olan yerler yüksekte çalışma hattı olarak tanımlanmaktadır. Ölüm tehlikesi olan yerden farklı Ek İnşaat Sahalarında İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği Madde A uyarınca şantiyelerde iş sağlığı ve güvenliğinin korunması için asgari gereklilikler bulunur. Yükseklik farkı olan veya düşme nedeniyle yaralanma riskinin olduğu yerlerde çalışırken bu hatlara ihtiyaç vardır.



Yüksek irtifa iş halatları, yere basılarak düşme sonucu yaralanma riskinin olduğu herhangi bir yerde çalışırken kullanılan ekipmanlardır. Yüksekte çalışma hattı da birçok malzemenin ortak kullanımı ile karakterize edilir. Bir iş kolu kurmadan önce bir iş güvenliği profesyoneli işyerini keşfetmeli ve risk analizi yapmalıdır. Kullandığınız ekipman, çalıştığınız yere bağlı olacaktır. İş güvenliği uzmanları, genellikle uygulayıcı firma bünyesinde yüksekte çalışma ve çalışmaların nezaretinden sorumludur. Araştırma ve denetim önceliği olarak çalışmalarını iş güvenliğini esas alırlar. Risk analizinin ardından, iş güvenliği profesyonellerinin eğitim ve uygulamalarına bağlı olarak kullanılacak ekipmanlar belirlenir ve iş süreçleri tanımlanır. Yükseklerde yapılan iş hatlarında dikkat edilmesi gerekennoktalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan şartnamelerde açıkça belirtilmiştir. Try mühendislik olarak biz bu kural ve şartlara bağlı şekilde çalışmaktayız.

try muhendislik kopyası.jpg

Yüksekte iş hattının uygulama alanı çok geniştir. Birçok çalışma alanında kolaylıkla kurulabilir ve işçi sağlığını sağlamak için kullanılabilir. Kullanılan ekipmanlar yer üstünde kullanılabileceği gibi yer altında da kullanılabilir. Tünel, maden ve kuyu inşaatı operasyonlarında yüksekte çalışma hattı bölgelerine rastlanabilir. İş yerinize ulaşmak ve başlangıç noktanıza geri dönmek için kullanılan malzemeleri içerir. Yüksek iş hattı kurmadan önce yapılacak iş iş güvenliği uzmanı tarafından analiz edilmeli ve bu analize göre kullanılacak cihazlar belirlenmeli ve montajı yapılmalıdır. Yüksek kullanımın meydana gelmesi muhtemel olan bazı yerler inşaat alanları, havalimanları, tersaneler, baraj inşaatları, köprü inşaatları vb.



Buralarda çalışma hattı kurdurmak ve malzeme temini için bizi tercih edebilirsiniz.



www.trymuhendislik.com
 
Üst